Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online cursus actuele ontwikkelingen rond Modernisering Sv wetgeving en art. 359a Sv

11 maart 2021 @ 13:00 - 15:15 CET

Op donderdag 11 maart a.s. zal mr. J. Verbaan een online cursus verzorgen over de Modernisering van het Wetboek van Strafvordering. Tevens zal hij recente uitspraken door de Hoge Raad waarin art. 359a Sv nader is uitgelegd, bespreken.

Inhoud cursus:

De modernisering van het Wetboek van Strafvordering wordt steeds concreter. Twee van de acht boeken (boek 8 tenuitvoerlegging en boek & Internationale samenwerking) zijn door de wetgever al aangenomen. De overige boeken zijn in een vergevorderd stadium. Het wetgevingsprogramma dient te resulteren in een wetboek bestaande uit 8 boeken dat beter aansluit bij de moderne, digitale samenleving. De wetgeving moet bovendien toegankelijker worden voor de rechtspraktijk en de burger.  Eerder heeft de Tweede Kamer met de zogeheten Contourennota ingestemd. Een nota waarin het nieuwe Wetboek van Strafvordering wordt geschetst.

Het project heeft zowel oog voor de inhoud als voor de effecten op de praktijk. Daarnaast wordt waar nodig wordt onder leiding van het WODC wetenschappelijk onderzoek verricht. In de cursus wordt met name ingegaan op de in werking getreden regelingen en de binnenkort in werking te treden regelingen.

Naast een bespreking van de nieuwe regeling wordt in de cursus eveneens aandacht besteed aan de rechtsontwikkelingen in de bestaande rechtspraktijk. Zo wordt onder meer ingegaan op de laatste jurisprudentie op het gebied van vormverzuimen. De bepaling van art. 359a Sv is door de Hoge Raad recent weer nader uitgelegd en in de cursus wordt daar uitgebreid op ingegaan. Dat komt uw werkzaamheden in de praktijk ten goede.

Locatie: online

docent: mr. J. Verbaan (universitair docent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, directeur Erasmus Centre for Penal Studies en rechter plv. Rechtbank Rotterdam)

NovA-punten:

2-PO-Punten

Datum: 11 maart 2021

Tijdstip: 13.00 – 15.15 uur

Prijs: € 175,- ex BTW (inclusief digitaal studiemateriaal).

Aanmelden en informatie: U kunt zich inschrijven voor deze cursus via het onderstaande aanmeldformulier of door een e-mailbericht te sturen naar: info@de-brink.com. Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met mr. dr. Constance van Rooijen telefonisch: 06-23116254 of per e-mail: info@de-brink.com.

Aanmelding cursus

"*" geeft vereiste velden aan

Ik meld mij aan voor*
Naam*
Adres*
E-mailadres*
Algemene Voorwaarden*
Met het inzenden van deze aanvraag gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Gegevens

Datum:
11 maart 2021
Tijd:
13:00 - 15:15 CET
Evenement Categorie:
Site:
www.de-brink.com

Organisator

De Brink Opleidingen
Telefoon:
0623116254
E-mail:
info@de-brink.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online
huisadres
thuis, 1000AB Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
11 maart 2021
Tijd:
13:00 - 15:15 CET
Evenement Categorie:
Site:
www.de-brink.com

Organisator

De Brink Opleidingen
Telefoon:
0623116254
E-mail:
info@de-brink.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online
huisadres
thuis, 1000AB Nederland
+ Google Maps