Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Actuele ontwikkelingen in het Fiscaal Strafrecht 23 november 2021

23 november 2021 @ 12:00 - 17:30 CET

Op dinsdag 23 november a.s. zal  de cursus Actuele ontwikkelingen in het Fiscaal Strafrecht plaatsvinden in hotel Mitland te Utrecht.

Deze bijeenkomst zal worden verzorgd door mw. mr. A. Feenstra (advocaat te Breda) en mr. dr. W.E.C.A. Valkenburg (raadsheer te ‘s-Hertogenbosch).

Onderwerpen:

Tijdens deze bijeenkomst zal aandacht worden geschonken aan actuele ontwikkelingen op het terrein van het fiscale strafrecht.

Onder meer zal worden ingegaan op de relatie tussen de typische fiscale delictsomschrijvingen en de commune delicten, daderschap en deelneming bij fiscale delicten, opzet in relatie tot pleitbaar standpunt, strafuitsluitingsgronden en witwassen en voordeelsontneming in relatie tot de fiscale delicten. Naast deze materieel rechtelijke thema’s wordt aandacht geschonken aan strafvorderlijke thema’s. Onder meer wordt de werking van het AAFD-protocol besproken, de fiscale strafbeschikking, de fiscale dwangmiddelen en de invloed van het nemo tenetur-beginsel.

Het boek “Fiscaal straf- en strafprocesrecht” van W.E.C.A. Valkenburg en mr. J.H. van der Werff is inbegrepen bij de cursusprijs.

Fiscaal straf- en strafprocesrecht Deze titel biedt een actueel overzicht van de belangrijkste fiscaal strafrechtelijke bepalingen en leerstukken, voorzien van grondig commentaar. De lezer leert over de theorie en praktijk omtrent fiscale fraudebestrijding, inclusief de rol die de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie daarin spelen. Een uiterst waardevolle bron voor rechtspraktijk en onderwijs.

Locatie: nog niet bekend

NOva-punten:

Tijden: ontvangst vanaf 12.00 uur met lunch, aanvang 13.00 uur, pauze 15.00 uur, einde 17.30

Docenten: mw. mr. A. Feenstra (advocate Hertoghs Advocaten te Breda)  en mr. dr. W.E.C.A. Valkenburg (raadsheer gerechtshof ‘s-Hertogenbosch)

Prijs: € 475,- ex BTW (inclusief boek en digitaal studiemateriaal)

Aanmeldingen en informatie: U kunt zich aanmelden via het onderstaande aanmeldingsformulier of per e-mail: info@de-brink.com. Voor meer informatie kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen met mw. mr. dr. Constance van Rooijen: 06-23116254.

Aanmelding cursus

"*" geeft vereiste velden aan

Ik meld mij aan voor*
Naam*
Adres*
E-mailadres*
Algemene Voorwaarden*
Met het inzenden van deze aanvraag gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Gegevens

Datum:
23 november 2021
Tijd:
12:00 - 17:30 CET
Evenement Categorie:

Organisator

De Brink Opleidingen
Telefoon:
0623116254
E-mail:
info@de-brink.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Mitland
Ariënslaan 1
Utrecht, 3573 PT Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
23 november 2021
Tijd:
12:00 - 17:30 CET
Evenement Categorie:

Organisator

De Brink Opleidingen
Telefoon:
0623116254
E-mail:
info@de-brink.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Mitland
Ariënslaan 1
Utrecht, 3573 PT Nederland
+ Google Maps