Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus Alles over kinderen (gezag, omgang, alimentatie en jeugdbescherming) op donderdag 16 maart 2023

16 maart @ 12:00 - 17:30 CET

Op donderdag 16 maart 2023 zal de Cursus ‘Alles over kinderen’ plaatsvinden.

Alles over kinderen

In deze vier uur durende cursus wordt aandacht besteed aan de recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van alimentatie en gezag en omgang.

Belangrijke alimentatiekwesties komen hierbij aan de orde. Hoe zit het met de forfaitaire woonlasten bij kinderalimentatie? Hoe gaan rechters om met inkomensverlies wegens de corona-crisis? Wanneer nemen rechters een fictieve verdiencapaciteit aan? Hoe zit het ook al weer met de stiefouderverplichting? Wanneer moet de verzorgende ouder kinderalimentatie aan de niet-verzorgende ouder betalen?

Ook wordt aandacht besteed aan belangrijke gezagsgeschillen en omgangskwesties. Hoe om te gaan met vaccinaties als 1 van de ouders weigert? Mag een ouder met eenhoofdig gezag verhuizen? Heeft een stiefouder recht op informatie?

Tenslotte zal in de cursus ingegaan worden op jeugdbescherming en de steeds belangrijker wordende informele rechtsingang van het kind.

De insteek van de cursus is praktisch. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk. Het niveau van de cursus is post-academisch.

Datum: donderdag 16 maart 2023 

Tijden: ontvangst vanaf 12.00 uur met lunch, aanvang 13.00 uur, pauze om 15.00 uur, vervolg om 15.30 uur tot 17.30 uur.

Locatie: nog niet bekend

NOvA-punten:

 

Prijs: € 425,- ex BTW (inclusief lunch en digitaal studiemateriaal)

 

Docenten:
Ingrid Vledder: heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie, familieprocesrecht en podcasts verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht. Voordat zij advocaat werd heeft zij als rechterlijke ambtenaar in opleiding en bij Amnesty International gewerkt.

Ariane Hendriks is sinds 2007 werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.

Meer informatie en aanmeldingen: Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met mr. dr. Constance van Rooijen van De Brink Opleidingen (per e-mail info@de-brink.com of telefonisch: 06-23116254). U kunt zich inschrijven via het onderstaande aanmeldformulier of door een e-mailbericht te sturen naar: info@de-brink.com

Aanmelding cursus

"*" geeft vereiste velden aan

Ik meld mij aan voor*
Naam*
Adres*
E-mailadres*
Algemene Voorwaarden*
Met het inzenden van deze aanvraag gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
12:00 - 17:30 CET
Evenement Categorie:
Site:
www.de-brink.com

Locatie

Nog niet bekend
Nederland

Organisator

De Brink Opleidingen
Telefoon:
0623116254
E-mail:
info@de-brink.com
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
12:00 - 17:30 CET
Evenement Categorie:
Site:
www.de-brink.com

Locatie

Nog niet bekend
Nederland

Organisator

De Brink Opleidingen
Telefoon:
0623116254
E-mail:
info@de-brink.com
Bekijk de site van Organisator